Komkommertijd lijkt aangebroken

terug naar overzicht

Zondag, 10 juni 2018

Afgelopen week werden 2 wedstrijden gevist, op de woensdagavond en zaterdagmorgen. Beide wedstrijden kenmerkten zich door het moeizaam vangen van de vis maar ook door nog opmerkelijk goede uitschieters. Toch lijkt de komkommertijd aangebroken. De komende weken wordt het voor menigeen afzien.

Afgelopen woensdag was dat al het geval bij de vijfde woensdagavondwedstrijd bij de Scheve Klap. Drie keer een blanco kaart en slechts 4 van de 15 deelnemers een vangstgewicht boven de kilo zegt genoeg. Vooral als je in ogenschouw neemt dat de brasem die hier gevangen kan worden vaak meer dan een kilo weegt en niet zelden meer van 2 kg. Toch wist een enkeling een paar van dergelijke brasems te vangen o.a. de specialist hier, Edwin Drenth die ruim 5 kilo kon laten noteren. Ook Cees Klungel met ruim 4.5 kg deed het nog goed. Opmerkelijk was de vangst van Tonnie Boven die een aantal windes wist te vangen. Deze vissoort rukt op in onze wateren!
In vergelijking met vorig jaar was de gemiddelde vangst ook duidelijk lager nl. 1057 om 2735 gram. 

Met het mooie weer, bootjes op het water

Hendrik Sportel verslaat vandaag winterkampioen Kootje Kolk

niet alleen met dit posje 

maar met de vangst van een mooie blankvoorn

Kootje ving geen vis aan de feeder hoewel vis al zijn aas bestaande uit worm en een aantal maden van de haak hebben gegeten

Kootjes vangst van 3 baarsjes en 2 posjes

Adolfs vangst van 2 kleine posjes en een dikke brasem van ruim 1800 gram

Arjans vangst qua aantal misschien wel de meeste 

Ook gistermorgen bij Veelerveen was het voor het grootste deel van de 20 deelnemers (hoogste aantal tot nu toe) bikkelen om vis in het netje te krijgen. Vooral de feedervissers hadden een slechte morgen. Met uitzondering van de visstekken bij de brug was in het Boelo Tijdenskanaal moeilijk een vis te vangen. In het Mussel A-kanaal werd dit jaar beter gevangen. Wellicht dat een totale afwezigheid van stroming en een noordenwind die dwars over het Boelo Tijdenskanaal stond de oorzaak is. In ieder geval wist Edwin Drenth met de vaste hengel bij de brug toch nog 8 brasems te vangen wat hem 12,5 kg opleverde. Daarmee werd hij, net als enkele dagen eerder op de woensdagavond, eerste. Je kunt dus wel zeggen dat hij momenteel op de juiste manier en op de juiste plaats zijn vissen vangt. Ook Johan Hoven had een mooie morgen. Op de hoek met het Boelo Tijdenskanaal ving hij in het MusselA-kanaal de hele morgen vis, zowel kleintjes als grote brasem. En tussendoor moest hij nog een paar keer zijn tuigje vervangen als na het los schieten van de haak de lijn helemaal in de war was geraakt. Totaal ving hij ruim 10 kg, goed voor de tweede plaats. De derde plaats was voor Willem Jonker die pas voor de tweede keer meedeed en met bijna 7 kg ook goed voor de dag kwam. Minder dan de helft van de 20 vissers wist meer dan een kilo te vangen. Ook de meervoudige kampioen Bert van der Laan ving slechts 150 gram. En Jan Aardema die voorgaande jaren hier wist te winnen bleef vandaag steken op 300 gram.  
Door de uitschieters in de vangsten was het gemiddelde van 2584 gram nog niet eens veel lager dan vorig jaar (2997 gram).  

het Mussel A-kanaal

Johan Hoven vangt goed

Hier in het Boelo Tijdenskanaal is het een stuk minder 

de vangst van Adolf, 2640 gram, 7-de plek

de vangst van Arjan, 3520 gram, 6-de plek

de vangst van Emmo, 2320 gram, 8-ste plek

de vangst van Geert, 3560 gram, 5de plek