Volop zomer maar wisselende vangsten

terug naar overzicht

Maandag, 28 mei 2018

In de afgelopen zomerse week zijn 2 wedstrijden gevist: de derde woensdagavond in Nieuwolda en de vierde zaterdagmorgen in de Pekel A bij Zijlweg.

Allereerst de woensdagavondwedstrijd achter de camping bij Nieuwolda. Op deze mooie, warme avond moest er door alle 15 deelnemers hard gewerkt worden om een vis te vangen. Helaas lukte dat 6 van hun niet, het leefnet bleef leeg. Anderen hadden een hoopvol begin door al snel een vis te vangen. Maar dat kon soms de enige van de avond zijn. Degene die een dikke brasem ving deed goede zaken.
Bert wist zijn zelfvertrouwen weer op te krikken na een teleurstellende vangst tijdens de vleeswedstrijd. Hij werd eerste met 3110 gram. Vlak daarachter werd Wouter tweede met 3080 gram en Adolf derde met 1840 gram. Totaal werd 10940 gram gevangen, gemiddeld 729 gram, vergelijkbaar met 2017 (692 gram). 

een blei met waarschijnlijk een wond opgelopen tijdens het paaien

niet alleen de visser geniet van het mooie weer; ook diverse bootjes voeren rustig (keurig!) langs zoals hier onder het vernieuwde hoogholtje 

vader en zoon Oolders naast elkaar; ook wat de vangst betreft waren ze naast elkaar, 7e- en 8e plek.

een mooie zonsondergang

De zaterdagmorgenwedstrijd bij Zijlweg had met 19 deelnemers een mooie opkomst. Het weer is al een week zomers, dan is het 's morgensvroeg heerlijk toeven aan de waterkant. De vissen werkten redelijk mee. De meesten vingen tussen de 2.5 en 5 kg maar niet iedereen kreeg de vis aan de praat. Helaas dus ook twee nullen.  Vooral degene met de feeder ving meerdere mooie brasems. Echter, in de schaduw van 450 jaar Slag bij Heiligerlee wist Willem Mulder deze slag overtuigend te winnen. Met 12820 gram ving hij meer dan twee keer zo veel als Edwin Drenth die met 5020 gram knap tweede werd. Het applaus na afloop voor Willem was dik verdiend. Geert Schepers werd derde met 4860 gram. Totaal 59220 gram vis, 3117 gram gemiddeld. Duidelijk meer dan vorig jaar (2400 gram) en 2016 (2082 gram). We krijgen waarschijnlijk steeds beter door hoe hier te vissen.  

Edwin aan de slag met de feeder


dit is zijn vangst; zie ook hier de paaiverwondingen 

Swier met de vaste hengel;dit wil niet het beste vandaag

de vangst van Arjan, die met de vaste hengel het goed doet. 

de vangst van Alie die met 2 feeders vist maar ze allemaal vangt met dezelfde feeder en niets aan de andere. 

de vangst van Jurry