Grote vangstverschillen 3e zaterdagwedstrijd

terug naar overzicht

Maandag, 14 mei 2018

Net als afgelopen woensdagavond zijn de verschillen in de vangsten tijdens de 3e zaterdagmorgenwedstrijd bij Reidertil groot

De 17 deelnemers hadden het afgelopen zaterdag niet allemaal even druk. Onder goede weersomstandigheden was het voor sommige vissers sprokkelen om een vis te vangen terwijl anderen de brasems goed konden vangen. Vooral in het gedeelte van het kanaal richting de oude sluis was de brasem los. De brasems waren niet erg groot maar de aantallen goed. Op andere gedeelten van het kanaal werd vooral blei gevangen en soms een brasem. 

Bert van der Laan, tot nu toe nog niet zo gelukkig met zijn vangst, heeft zijn zelfvertrouwen weer terug. Met bijna 20 kg ving hij veruit het grootste gewicht bij elkaar.  Ook Jan Aardema (2) en Cees Klungel (3) deden het goed met bijna 12 en 9 kg. 

Totaal werd 66 kilo vis gevangen, gemiddeld 3885 gram. Vorig jaar was dat een stuk lager met 1919 gram. Toen was het koud. Een paar dagen later op de woensdagavond werd met beter weer wel heel goed gevangen.
In 2016 was het ook goed weer en werd nog meer vis gevangen, bijna 94 kilo, gemiddeld 8535 gram. Willem Jonker ving toen maar liefst 36 kg!

het wedstrijdparcours bij Reidertil

de vis wordt gewogen

de vangst van Adolf

de vangst van Johan