Kootje Kolk kampioen wintercompetitie De Grensstreek

terug naar overzicht

Maandag, 12 maart 2018

Afgelopen zaterdag was de laatste winterwedstrijd van het district De Grensstreek.

Na 2 wedstrijden waarbij het echt winterweer was en ijs delen van het wateroppervlak bedekte, was het nu lenteachtig. Het water heeft echter nog geen kans gehad om op te warmen zodat de vis nog zeer traag aasde in het Ruiten A- kanaal bij Veelerveen. Toch werd er al weer iets meer gevangen waaronder enkele brasems en dikke blankvoorn.  

Het kampioenschap ging tussen de HOG-leden Bert van der Laan en Kootje Kolk. Kootje had een kleine voorsprong en wist die vast te houden met een vierde plaats in de laatste wedstrijd. Zo onttroonde de 83-jarige Kootje de kampioen van vorig jaar (en de jaren daarvoor) Bert van der Laan. Tijdens de prijsuitreiking in partycentrum Rendering in Vlagtwedde ontving hij de beker onder luid applaus. Bert ving wel de meeste grammen bij elkaar. Beiden hadden voor de foto een prototype van de nieuwe HOG-hoodies aangetrokken.

Derde werd Jan Steenhuis van HSV Westerwolde die rustig de laatste wedstrijd kon laten schieten i.v.m. een vakantie. Hij was al zeker van deze plek voor de laatste wedstrijd erop zat.  

Tenslotte mag niet onvermeld blijven dat Derk de Boer net naast het podium viel met zijn vierde plaats maar terug kan kijken op goede prestaties in de wintercompetitie.