HOG succesvol tijdens vrije stekwedstrijd district De Grensstreek

terug naar overzicht

Vrijdag, 31 augustus 2018

Afgelopen zaterdag 25 augustus werd de jaarlijkse vrije stekwedstrijd van district De Grensstreek gehouden. In café Onder de Toorn te Scheemda melden zich 25 deelnemers aan waaronder 11 vissers van HOG.

HOG kon daarom met 2 vijftallen meedoen voor het clubkampioenschap. De andere verenigingen van het district hadden dit jaar geen vijftal zodat het alleen tussen de 2 teams van HOG ging. 

Rond zes uur werd door de voorzitter van het district Jan Steenhuis het wedstrijdwater bekend gemaakt: het Winschoterdiep langs de oude rijksweg globaal tussen Scheemda en Heiligerlee. 

Om kwart over zes was het vertrek en een ieder kon zelf zijn visstek in het parcours kiezen. Gevist mocht worden met 2 hengels tot 13:00 uur. Daarna kwam de weger langs om het gewicht in het leefnet te bepalen. 

Het weer was na een memorabele warme, droge en zonnige zomer afgelopen donderdag omgeslagen. Tijdens de viswedstrijd was het eerst windstil en regenachtig. Later brak de zon door maar waren er ook dreigende luchten. Gelukkig bleef het droog. 

de zon breekt door maar …


dreigende luchten

De vangst viel wat het gewicht aangaat tegen. Dat lag vooral aan het feit dat de gevangen vis, vooral blei en bliek, klein van formaat was. Grote vissen werden nauwelijks gevangen. 

de vangst van Adolf waarmee hij derde werd.

Kampioen werd Bert van der Laan met 5505 g, tweede Wessel Teuben van Wedde met 5365 g en derde Adolf met 4375 g. Bert zijn trainingsarbeid werd beloond met een knappe eerste plaats. 

Met 4 vissers bij de eerste 6 was HOG zeer succesvol.
De overige deelnemers van HOG werden:
5: Jan Aardema 4314 g
6: Jurrie Boneschansker 3950 g
9: Edwin Drenth 2427 g
11: Tonnie Boven 2100 g
12: Cees Klungel 1915 g
18: Stoffer Tolk 1095 g
19: Alex Wassing 1018 g
20: Emmo Meijer 1000 g
21: Willem Mulder 799 g

Bert met de beker voor de eerste plaats; zijn vleespakket krijgt hij zo overhandigd van districtbestuurder Piet van de Bemd.

Adolf met zijn beker en vleespakket voor de derde plaats.

De eerste prijs voor het vijftal ging naar HOG1 met 14269 g:
Bert van der Laan
Jurrie Boneschansker
Tonnie Boven
Cees Klungel 
Willem Mulder


Jurrie neemt de beker van de eerste plaats voor HOG1 in ontvangst

Omdat er maar 2 vijftallen waren is dus HOG2 als tweede geëindigd met 11802 g:
Adolf Mein
Jan Aardema
Stoffer Tolk
Alex Wassing
Emmo Meijer


Stoffer neemt de beker voor de tweede plaats vijftallen in ontvangst. 

Nadat iedereen zijn vleesprijs in ontvangst had genomen bedankte de voorzitter de aanwezigen en hoopt volgend jaar op een wat grotere deelname. Verder wees hij nog op de najaarsvergadering en besturendag (laatste maandag van september). Waarna de wintercompetitie in oktober weer van start gaat.