Youth Challenge 2018 - wedstrijdvissen voor de jeugd

terug naar overzicht

Dinsdag, 17 april 2018

De gezamenlijke Federaties organiseren een aantal wedstrijden voor de jeugd. De eerste is al op 28 april. Heb je interesse, lees dan snel verder de mail die HOG van de Federatie heeft ontvangen.

Beste bestuursleden van de verenigingen aangesloten bij de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe,

De gezamenlijke federaties organiseren met ondersteuning van Sportvisserij Nederland in 2018 een nieuwe wedstrijd voor de jeugd: de Youth Challenge 2018. Hierbij wordt een serie van wedstrijden verspreid over het land georganiseerd. Dat zijn er op dit moment 4, een 5e is nog onder voorbehoud.

Directe aanleiding is dat er op dit moment (te) weinig mogelijkheden zijn voor jongeren om tegen leeftijdgenoten wedstrijden vissen. Daar willen we verandering in brengen met deze wedstrijden.

Wij beseffen dat zeker de eerste wedstrijd op 28 april in ons federatiewater kort dag is, maar hebben toch gemeend om dit te plannen. We hopen dat u op uw website en binnen uw vereniging aandacht aan het onderstaande bericht wilt schenken. Mochten er nog vragen zijn, dan verneem ik dit graag.

Met vriendelijke groet,
Renate Reinders-Jager
Hengelsportfederatie Groningen Drenthe

De wedstrijden:
Belangrijkste is dat je niet lid hoeft te zijn van de organiserende federatie. Dus als je bijvoorbeeld lid bent van Sportvisserij Limburg mag je de wedstrijd die de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe organiseert gewoon meedoen!

De wedstrijden zijn ingedeeld in 3 leeftijdscategorieën, net als de federatieve selectiewedstrijden: U15, U20 en U25. Het reglement is zo eenvoudig mogelijk; het draait ten slotte om het vissen. Er wordt gevist met de vaste stok en matchhengel. Het inschrijfgeld is € 10,00 en daar staat een prijsverdeling tegenover van 1:3. Er wordt telkens gevist van 11.00 tot 15.00. Je kunt meedoen aan één wedstrijd maar ook aan meerdere want per wedstrijd wordt een klassement opgesteld en worden de prijzen verdeeld. Sportvisserij Nederland zorgt daarnaast voor medailles voor de top 3 van elke wedstrijd. Met deze wedstrijden heb je zo de kans om meerdere wateren te leren kennen, of gewoon een extra wedstrijd te vissen binnen je eigen federatiegebied. Alle combinaties zijn mogelijk!

Waar en wanneer?
Op zaterdag 28 april 2018 in het Boterdiep tussen Onderdendam en Bedum (Hengelsportfederatie Groningen Drenthe)
Op zaterdag 2 juni 2018 in de Linge (Hengelsportfederatie Midden Nederland)
Op zondag 1 juli 2018 in het Heerenveens kanaal/ de Dobbe (Sportvisserij Fryslân)
Op zaterdag 18 augustus 2018 in het Beukerskanaal (Sportvisserij Oost Nederland, deze wedstrijd is nog onder voorbehoud)
Op zondag 7 oktober het Noord-Hollandskanaal (Sportvisserij Mid-West Nederland).

Aanmelden:
Wil je meedoen aan een wedstrijd? Dan kun je je aanmelden bij de federatie die de wedstrijd organiseert. Voor 28 april is dat de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe. Er wordt gevist in het Boterdiep tussen Onderdendam en Bedum. Wil je meer weten of je aanmelden? 
 Kijk dan op http://www.vissen.nl/wedstrijden/inschrijven-diverse-federatieve-wedstrijden/

Op die pagina staat ook een link naar de aanmeldingen voor de overige wedstrijden in deze serie zodra ze beschikbaar zijn. Houd de social media in de gaten!


Dus geef je vandaag nog op en neem de uitdaging aan!