Nieuws

Youth Challenge 2018 -  wedstrijdvissen voor de jeugd

Youth Challenge 2018 - wedstrijdvissen voor de jeugd

publicatiedatum: Dinsdag, 17 april 2018

De gezamenlijke Federaties organiseren een aantal wedstrijden voor de jeugd. De eerste is al op 28 april. Heb je interesse, lees dan snel verder de mail die HOG van de Federatie heeft ontvangen.

Lees verder

Zaterdagmorgencompetitie ook van start

Zaterdagmorgencompetitie ook van start

publicatiedatum: Zaterdag, 14 april 2018

Na de dinsdagmiddagcompetitie is 14 april ook de zaterdagmorgencompetitie begonnen. Gevist werd in het Damsterdiep tussen Appingedam en Ekenstein.

Lees verder

Tweede wedstrijd dinsdagmiddagcompetitie

Tweede wedstrijd dinsdagmiddagcompetitie

publicatiedatum: Donderdag, 12 april 2018

De tweede dinsdagmiddagcompetitie wedstrijd in het Meedemerdiep werd gehouden onder bijna zomerse omstandigheden.

Lees verder

Dinsdagmiddagcompetitie van start

Dinsdagmiddagcompetitie van start

publicatiedatum: Woensdag, 4 april 2018

De kop is eraf! De eerste competitiewedstrijd van HOG is achter de rug.

Lees verder

Agenda bijgewerkt

Agenda bijgewerkt

publicatiedatum: Donderdag, 22 maart 2018

Binnenkort beginnen de diverse competities weer, te beginnen met een dinsdagmiddagwedstrijd op 3 april bij de Reidertil. Het ijs is momenteel nog niet helemaal verdwenen en het viswater nog steenkoud maar de hengels kunnen alvast klaar worden gemaakt. De agenda, op deze pagina helemaal rechtsonder (even naar beneden scrollen) en onder het tabblad Actueel, is bijgewerkt zodat in een oogopslag te zien is welke wedstrijden aanstaande zijn.

Lees verder

Kootje Kolk kampioen wintercompetitie De Grensstreek

Kootje Kolk kampioen wintercompetitie De Grensstreek

publicatiedatum: Maandag, 12 maart 2018

Afgelopen zaterdag was de laatste winterwedstrijd van het district De Grensstreek.

Lees verder

UItzetplan karper

UItzetplan karper

publicatiedatum: Maandag, 12 maart 2018

Zaterdag 3 maart zijn de eerste karpers uitgezet door de hengelsportfederatie Groningen Drenthe.

Lees verder

Selectiewedstrijd kustvissen Roptazijl 14 april 2018

Selectiewedstrijd kustvissen Roptazijl 14 april 2018

publicatiedatum: Donderdag, 22 februari 2018

Wilt U eens meedoen met een selectiewedstrijd kustvissen en daarmee een kans maken om U te plaatsen voor het NK? Lees dan hierna verder de aankondiging van de 3 noordelijke federaties en de flyer. De selectiewedstrijd wordt gehouden bij Roptazijl in Friesland (vlakbij Harlingen) waar Ed en Marco van VISTV ook een aflevering hebben opgenomen die 14 januari j.l. op de TV werd uitgezonden. Hier de brief en flyer ontvangen van HSF Groningen Drenthe:

Lees verder

Wintercompetitie De Grensstreek in beslissende fase

Wintercompetitie De Grensstreek in beslissende fase

publicatiedatum: Dinsdag, 20 februari 2018

Met nog 2 wedstrijden te gaan is de wintercompetitie van ons district De Grensstreek in de beslissende fase beland. Het kampioenschap lijkt te worden uitgevochten door HOG-ers Bert van der Laan en Kootje Kolk en Jan Steenhuis van de hengelsportvereniging Westerwolde. Kootje en Jan deden goede zaken door afgelopen zaterdag vis te vangen terwijl Bert en nog 12 andere vissers een blanco kaart inleverden. Voorlopig staat Kootje bovenaan, zie voor de uitslag en de stand de website van Westerwolde. Als oudste van het stel laat hij weer eens zien dat hij nog goed mee kan met de (iets) jongere garde. De wedstrijd van afgelopen zaterdag was een inhaalwedstrijd van de afgelaste wedstrijd van een week eerder toen er nog teveel ijs op het water lag. Ook nu lag er nog een dun laagje ijs op het water van het Winschoterdiep in Groningen wat het vissen lastig maakte. De meeste vissers kregen de hele morgen geen beet. Gelukkig was het weer, met nauwelijks wind en veel zon, aangenaam. Kootje ving dus wel vis, een mooie blei maar verspeelde ook nog twee vissen door het ijs op het water. Buurman Derk de Boer, de grote pechvogel van de wedstrijd van 16 december (zie het nieuwsbericht van 19 december) had nu meer geluk. Hij ving eerst een mooie blei en daarna zelfs een brasem zodat hij afgetekend de meeste grammen ter weging kon aanbieden. Met een heel andere gevoel dan 16 december reed hij naar huis. Zie hierna zijn verhaal over deze dag.

Lees verder

Nieuwe voorzitter gekozen op de jaarvergadering

Nieuwe voorzitter gekozen op de jaarvergadering

publicatiedatum: Zaterdag, 3 februari 2018

Vrijdag 26 januari is in café De Twee Oldambten te Oostwold de jaarvergadering gehouden. Naast de diverse jaarverslagen en bespreking van de programma's van diverse competities is ook het bestuur gewijzigd. Voorzitter Arjan Oolders heeft de voorzittershamer overhandigd aan de nieuwe voorzitter Jan Aardema. Ook Alex Wassing is uit het bestuur gegaan maar blijft actief in de sportcommissie. Tevens werden de HOG hoodies geshowd waarin de wedstrijdvissers onze vereniging kunnen promoten. Ze zijn nog te bestellen tot begin april. Neem hiervoor contact op met Bert van der Laan of Adolf Mein Verder is een jubilaris bezocht, de heer Luit Topelen uit Scheemda die al 50 jaar lid is. Hij vist nog steeds met zijn kleinkinderen. Vroeger peurde hij graag, vooral buitendijks. Tenslotte werden de kampioenen van de zaterdagmorgencompetitie in het zonnetje gezet. Zie hierna enkele foto's van het geheel.

Lees verder