Nieuws

Nieuwe voorzitter gekozen op de jaarvergadering

Nieuwe voorzitter gekozen op de jaarvergadering

publicatiedatum: Zaterdag, 3 februari 2018

Vrijdag 26 januari is in café De Twee Oldambten te Oostwold de jaarvergadering gehouden. Naast de diverse jaarverslagen en bespreking van de programma's van diverse competities is ook het bestuur gewijzigd. Voorzitter Arjan Oolders heeft de voorzittershamer overhandigd aan de nieuwe voorzitter Jan Aardema. Ook Alex Wassing is uit het bestuur gegaan maar blijft actief in de sportcommissie. Tevens werden de HOG hoodies geshowd waarin de wedstrijdvissers onze vereniging kunnen promoten. Ze zijn nog te bestellen tot begin april. Neem hiervoor contact op met Bert van der Laan of Adolf Mein Verder is een jubilaris bezocht, de heer Luit Topelen uit Scheemda die al 50 jaar lid is. Hij vist nog steeds met zijn kleinkinderen. Vroeger peurde hij graag, vooral buitendijks. Tenslotte werden de kampioenen van de zaterdagmorgencompetitie in het zonnetje gezet. Zie hierna enkele foto's van het geheel.

Lees verder

Federatieve wedstrijden  2018 open voor inschrijving

Federatieve wedstrijden 2018 open voor inschrijving

publicatiedatum: Zaterdag, 3 februari 2018

Van de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe heeft onze vereniging bericht gekregen dat de diverse federatieve wedstrijden weer open zijn voor inschrijving. Zie hierna de door HOG ontvangen mail van de Federatie met verdere uitleg.

Lees verder

Viswaterlijst digitaal of op papier?  en mijnsportvisserij.nl

Viswaterlijst digitaal of op papier? en mijnsportvisserij.nl

publicatiedatum: Woensdag, 24 januari 2018

Met de VISplanner App check je eenvoudig en direct aan de waterkant met je smartphone of je er mag vissen of niet, op basis van jouw eigen VISpas.

Lees verder

Agenda ALV HOG op vrijdag 26 januari 2018

Agenda ALV HOG op vrijdag 26 januari 2018

publicatiedatum: Zaterdag, 20 januari 2018

Het bestuur nodigt alle leden van HOG uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering op vrijdag 26 januari 2018, welke zal worden gehouden in café “De Twee Oldambten” te Oostwold. Aanvang is 19:30 uur

Lees verder

Jaarvergadering vrijdag 26 januari 2018

Jaarvergadering vrijdag 26 januari 2018

publicatiedatum: Donderdag, 11 januari 2018

De algemene ledenvergadering van HOG wordt gehouden op vrijdag 26 januari 2018 in De Twee Oldambten te Oostwold. Aanvang: 19:30 uur. De agenda wordt binnenkort op de website geplaatst.

Lees verder

De wet van Murphy

De wet van Murphy

publicatiedatum: Dinsdag, 19 december 2017

Iedere sportvisser maakt het wel eens mee tijdens een wedstrijd dat je door pech achtervolgd wordt. In de volksmond wordt dit de wet van Murphy genoemd: wat mis kan gaan, gaat mis op het slechtst denkbare moment. Lees hier het verhaal over Derk de Boer die afgelopen zaterdag tijdens een winterwedstrijd van het district De Grensstreek deze wet in de praktijk ondervond.

Lees verder

Uitwaaiwedstrijd haven Beerta

Uitwaaiwedstrijd haven Beerta

publicatiedatum: Maandag, 11 december 2017

Zaterdag 9 december was de laatste wedstrijd van HOG in 2017. Deze inmiddels traditionele UITWAAI vismorgen werd weer een prachtige afsluiting van het hengelseizoen.

Lees verder

Successen bij Adrillenconcours

Successen bij Adrillenconcours

publicatiedatum: Zondag, 12 november 2017

Zaterdag 4 november werd het Adrillenconcours gehouden waar een aantal vissers van onze vereniging goed presteerden.

Lees verder

Afsluiting dinsdagmiddagcompetitie 2017

Afsluiting dinsdagmiddagcompetitie 2017

publicatiedatum: Dinsdag, 24 oktober 2017

Dinsdag 3 oktober is de dinsdagmiddagcompetitie afgesloten in de Twee Oldambten in Oostwold. Zie hierna een verslag van de wedstrijdleiding en een paar foto's van een deelnemer.

Lees verder

Wintervissen in het Beersterdiep en Zuidlaardervaartje

Wintervissen in het Beersterdiep en Zuidlaardervaartje

publicatiedatum: Dinsdag, 12 september 2017

In het Zuidlaardervaartje en het Beersterdiep wordt in de winter veel gevist door individuele vissers maar door vissers die meedoen aan wedstrijden in verenigingsverband. Om alle belangen goed af te wegen hebben een aantal vergaderingen plaats gevonden tussen de Federatie en een aantal verenigingen die hier veel wedstrijden aanvragen. Middels een brief heeft de Federatie de besturen van alle verenigingen op de hoogte gesteld van de aanpassingen van de aparte afspraken die al golden voor het Beersterdiep (na de tijdelijk sluiting van dit water tgv overlast die door bewoners ervaren werd). Ook voor het Zuidlaardervaartje zijn een aantal afspraken toegevoegd. . Het belangrijkste besluit is om per week 4 dagen wedstrijden toe te staan (ma, wo, vr, za) en 3 dagen de ruimte te geven aan individuele vissers (di, do, zo). Zie de brief die de besturen hebben ontvangen van de Federatie hieronder. Belangrijk bij het vissen in wateren met een hoge hengeldruk en/of vlak bij woningen blijft dat de visser zich fatsoenlijk gedraagt en de visstek schoon achterlaat.

Lees verder