Kou uit de lucht

Maandag, 15 mei 2017

Na weken met noordelijke winden waardoor het te koud voor de tijd van het jaar is geweest, is het vanaf donderdag 11 mei warmer en groeizamer. Paaitijd voor de witvis! Zaterdagmorgen 6 mei was het echter nog niet zover. Koud en somber weer waardoor de vangst bij Reidertil matig was. Wel werden een aantal dikke blankvoorns gevangen. Ook dinsdag 9 mei werd nog weinig vis gevangen in het Nieuw Kanaal bij gemaal Oude Geut. Toch wist een enkele visser nog goed te vangen. De woensdagavondcompetitie is ook begonnen met de eerste wedstrijd op 3 mei in het Meedenerdiep. Weinig vis maar wel een paar dikke brasems en zeelten. De tweede wedstrijd bij Reidertil op 10 mei was een stuk beter. Het was aangenaam, windstil weer en de vis was behoorlijk los. Tientallen (dikke) bleien, brasems (bescheiden formaat), enkele voorns en zelfs een polsdikke paling werden gevangen in een paar uurtjes tijd. Wat een verschil met een paar dagen eerder op zaterdag!

WA1 Meedenerdiep: Wouter Jansen

WA1 Meedenerdiep: de zon zakt al naar de horizon

WA1: Medenerdiep; de winnende vangst van Adolf Mein

WA1 Meedenerdiep: Arjan Oolders met een zeelt van 2080 gram